DUBINSKO ČIŠĆENJE AUTOMOBILA

Često se dešava da u autopraonici unutrašnjost automobila bude samo površno očišćen zbog čega mnoge mušterije ostaju nezadovoljne. Uz par jednostavnih koraka možete sami očistiti svoj automobil po nižoj cijeni, a mi  smo tu da Vam pokažemo kako.

Sredstva za čišćenje

Najvažniji korak ovog procesa je odabir adekvatnih sredstava za čišćenje. Želite izabrati kvalitetne proizvode da bi izbjegli oštećenje interijera automobila. Najsigurniji izbor je kupiti proizvode specijalizirane za čišćenje automobila. Treba imati na umu da je najbolje izabrati proizvode koji su Vam najpotrebniji da ne biste morali kupovati mnogo različitih proizvoda za različite dijelove automobila.

Prvi korak u čišćenju automobila jeste usisavanje. Za ovaj proces Vam nije potreban nikakav poseban usisivač već možete koristiti onaj koji već posjedujete. Jedino je važno obratiti pažnju na sve zavučene kutke auta jer je važno da nigdje ne ostane prašine.

Armature je najbolje očistiti običnom krpom i sredstvom za čišćenje i nije potrebno kupovati bilo kakve specijalizovane maramice. Trebate biti pažljivi da tokom ovog procesa ne oštetite armaturu.

Prozore očistite najobičnijim sredstvom za pranje prozora i papirnim ubrusima, opet je važno napomenuti da treba voditi računa da se staklo ne ošteti te je preporučljivo koristiti što nježnije i kvalitetnije ubruse.

Sjedišta ćete najbolje očistit koristeći specijalizirane preparate za čišćenje te vrste tkanine. U ovakva sredstva vrijedi uložiti jer s njima također možete skinuti i tvrdokorne mrlje što ne bi bilo moguće koristeći se običnim sredstvima iz kućanstva.

Neki od profesionalnih trikova za čišćenje auta koji će omogućiti da Vaš automobil izgleda kao nov su:

Uklanjanje krupnih nečistoća – Krupne nečistoće sa interijera ili eksterijera je izuzetno važno ukloniti čim ih primijetite jer ostavite li ih predugo može doći do oštećenja boje.

Poliranje i nanošenje voska je izuzetno korisno. Iako je veoma naporan posao sigurno vrijedi jer nakon toga Vaš automobil će u potpunosti biti zaštićen od vanjskih utjecaja.

Pranje motora – Ako se odlučite da ovaj posao obavite sami biće Vam potreban kompresor, sprej za odmašćivanje i najlon kako biste zaštitili električne instalacije.

Pisano 31/03/2023 u kategoriji Dobro je znati

Podijelite ovaj artikal

Back to Top