Kako odabrati perilicu posuđa

Kako odabrati perilicu posuđa? Prije nego što se kupi perilica, potrebno je izmjeriti dimenzije te provjeriti raspoloživost prostora unutar kuhinje. Prije kupovine dobro je obići što više trgovina budući da se cijene kao i kvaliteta modela razlikuju.

Nije dobro žuriti i obaviti kupovinu bez da ste prije dobro promislili jer ipak se radi o kupovini perilice koja bi trebala trajati duže vrijeme.

Jasno je kako postoje razni modeli pa tako dok su neke perilice projektirane da u njih stane više šalica i čaša, druge imaju prilagodljive ili dvonamjenske košare, koje su po mišljenju brojnih kupaca praktičnije i jednostavnije za koristiti.

Kako odabrati perilicu posuđa? Perilice koje nemaju središnji stup imaju veći iskoristivi prostor dok klizne tračnice olakšavaju pražnjenje i punjenje stroja. Donja košara koja se može vaditi olakšava pristup filterima koje isto tako treba čistiti.

Filter s uređajem koji ima mogućnost automatskog usitnjavanja čestica hrane znači da ostatke hrane ne treba uklanjati prije nego što se posuđe stavi u perilicu. Ako se perilica ne nalazi u prizemlju potrebno je voditi računa da u slučaju kvara ne bi došlo do poplave.

Postoje perilice koje se pune hladnom vodom dok neki modeli nude mogućnost punjenja toplom i hladnom vodom. Brojne perilice imaju ugrađen omekšivač vode koji sprječava taloženje kamenca na čašama i drugom posuđu.

Perilice posuđa imaju oko 11 različitih programa, pa će tako svaki korisnik moći odabrati ono što mu najviše odgovara. Štedljivi program se obično koristi za manje uprljano posuđe dok brzi program koriste kućanstva koja najviše upotrebljavaju šalice i čaše. Pojedine perilice imaju štrcaljke na tri razine što znači da topla voda može doprijeti do svih predmeta.

Ukoliko u kuhinji ne postoji dovoljno mjesta moguće je kupiti perilicu koja će stajati na kuhinjskom elementu, spojena na slavinu.

Potrebno je paziti da se u perilicu ne stavlja posuđe koje nije predviđeno za pranje u perilici, gdje isto tako nije preporučljivo stavljati kristal jer ako ne postoji omekšivač moglo bi se dogoditi da kristal postane neproziran.

Čaše i pribor koji se svakodnevno koristi treba uvijek prati na nižoj temperaturi. Pribor za jelo nije dobro ostavljati u perilici nakon što je završeno pranje, jer bi kapljice mogle ostaviti mrlje.

Pisano 15/10/2018 u kategoriji Dobro je znati

Podijelite ovaj artikal

Leave a reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

4 + nineteen =

Back to Top